Hlavní obsah

Škoda Rapid po faceliftu: Vypadá lépe a má nový motor

Foto: Archiv Garáž.cz

Největší novinkou u faceliftované Škody Rapid je motor. Místo dvanáctistovky je nově k dispozici litrový tříválec ve dvou výkonostních variantách. Zvenku ale vůz vypadá lépe, uvnitř pak došlo jen k lehkému osvěžení.

Článek

Již od dubna si můžete objednat faceliftovanou Škodu Rapid, která se oficiálně představí na autosalonu v Ženevě a dnes se poprvé objevily její fotografie. Na první pohled musíme říci, že se nám vizuální změny líbí. Jiná grafika světlometů zahrnuje diodové denní svícení a vůbec poprvé i bixenony. Doposud mohl mít Rapid jen xenony. Vzadu se svítilny rovněž změnily, jsou zatmavené a již mají i diody. Pozměnily se také nárazníky či maska chladiče. Změny to jsou decentní, ale povedené.

Foto: Archiv Garáž.cz

Uvnitř je pak změn poskromnu - očekávejte nové dekory, detaily jako jsou rámečky kolem přístrojů a jiná je horizontální lišta na palubce. Přepracovaný byl infotainment, vzadu pak najdete dvě koncovky USB.

Největší zásah se tedy udál pod kapotou. Čtyřválcová dvanáctistovka se dle očekání odebrala do důchodu a její místo zaujal tříválcový litr ve dvou výkonostních variantách - 70 kW a 85 kW. Silnější provedení sprintuje na stovku za 9,8 sekundy, slabší za 11 s. Zbylé motory se nezměnily, čekejte tedy 1.4 TSI s 92 kW a DSG, stejně jako dva diesely - tříválec 1.4 TDI s 66 kW a čtyřválec 1.6 TDI s 85 kW.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám