Hlavní obsah

Yaris s divným názvem - Gazoo Racing Masters of Nürburgring

Foto: Archiv Garáž.cz

Toyota nás se vstupem do WRC potěšila i tím, že oznámila uvedení sportovní verze Yarisu. Už víme, jak se bude jmenovat, co bude mít za motor a jestli zatopí konkurentům Volkswagenu Polo GTI a Ibize Cupra.

Článek

Toyota ukazuje, jak se má marketingově využívat potenciál motorsportu. Necelý rok po oznámení vstupu do nejvyšší kategorie automobilových soutěží přichází s ostrým Yarisem, který přinese alespoň částečně sportovní atmosféru. Nejde o nic extrémního, ale i tak jsme rádi za to, že se do ostrého Yarise automobilka pustila. Na trhu se tak ukáže další hothatch, který bude bojovat s vcelku silnou konkurencí. Na trhu bude stát proti Renaultu Clio RS, Peugeotu 208 GTI, Fordu Fiesta ST, ale především proti Volkswagenu Polo GTI a Seatu Ibiza Cupra. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Koncernoví sourozenci budou přímí konkurenti Toyoty Yaris, která ponese vcelku komplikovaný název GRM, což znamená Gazoo Racing (závodní tým Toyoty) Masters of Nürburgring (mistři legendárního okruhu). Důvodem je použitá pohonná jednotka. Yaris GRMN bude mít stejně jako Polo a Ibiza přeplňovanou čtyřválcovou jednaosmičku. Zprávy hovoří o tom, že motor bude mít více než 210 koní, k tomu dostane upravené brzdy, podvozek a bodykit od Gazoo Racing. Chybět by neměla šestistupňová manuální převodovka a sportovněji pojatý interiér. Bližší informace se dozvíme po 7 březnu, kdy bude mít Yaris GRMN premiéru na autosalónu v Ženevě. Už se na něj těšíme. 

Reklama

Načítám