Hlavní obsah

Nejdražší jedničková Octavia - jezevčík stojí 1,2 milionu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že nemůže být první novodobá generace Škody Octavia sběratelským autem? Tato varianta Long dokazuje, že rozhodně může. Prodloužená verze měl sloužit jako limuzína pro vládu a nyní je jeden hezký kousek na prodej za neskutečné peníze.

Článek

V minulém článku o vozech, kterých bude brzy nedostatek, jste často říkali, že Škoda Octavia se nemůže v žádné variantě stát sběratelským vozem. Přitom však existuje jedna verze, která je sběratelská již nyní, a to Long. Jedná se o Octavii ve vrcholné specifikaci, která byla prodloužena o 8 centimetrů. Proč? Vláda hledala reprezentativní a luxusní vůz pro ne úplně vrcholné úředníky, který by měl být český. Jenže Superb byl v té době jen ve snech inženýrů a Tatra skomírala.

Foto: Archiv Garáž.cz

Škodu tedy napadlo prodloužit v tu chvíli vrcholný a velmi dobře vnímaný model, Octavii, která by v sériové variantě kvůli omezenému místu vzadu neobstála. Nakonec bylo vyrobeno 25 kusů, 20 před a 5 po faceliftu, přičemž jen jediný měl motor 1.9 TDI, zbytek aut se spoléhal na jednotku 1.8 Turbo se 150 koňmi. Nakonec ve voze jezdil i třeba současný prezident Miloš Zeman. My jsme s tímto autem jezdili a najdete jej i v našem speciálu ke 20 letům Octavie.

Nyní je na prodej vůz s číslem L001, tedy první model po faceliftu, cena je však astronomická, a to 1,2 milionu korun! Dle našeho mínění to není cena úplně reálná, nicméně hodnota těchto automobilů roste a okolo půl milionu by být určitě mohla.

Reklama

Načítám