Hlavní obsah

Bugatti Chiron zvládne disciplínu 0-400-0 km/h pod minutu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zrychlení z nuly na 400 km/h a následné zabrždění zpět na nulu pod 60 sekund? V současné době u silničního vozu nereálná záležitost, pokud však máte dostatek peněz a odvahy, můžete to zažít za volantem Bugatti Chiron!

Článek

Bugatti chce opět posunout možnosti hypersportů, nejnovější dílo v podobě Chironu totiž dokáže nabídnout v podstatě každému řidiči, který kdy dostane možnost za volant usednout, extrémní zrychlení z klidu na 400 km/h. S výkonem 1500 koní se tam dostanete opravdu rychle. Bugatti nyní přišlo s údajem, že disciplínu 0-400-0 dá Chiron pod minutu!

Ano, čtete správně, tohle auto se rozjede z nuly na 400 km/h a následně znovu zabrzdí na nulu za méně než 60 sekund. Podle prvních jízdních dojmů ale bude tenhle neskutečný stroj při tom všem velmi stabilní a nebudete potřebovat reakce pilota stíhačky. S touto informací přišel magazín Evo, jehož redaktor se to dozvěděl při večeři se šéfem Bugatti, Wolfgangem Dürheimerem. Ačkoliv nyní mnozí automobiloví nadšenci nadávají na směr, kterým se svět automobilů vyvíjí, je nutno říci, že nás pořád auta nepřestávají fascinovat a Chiron je toho jasným důkazem.

Reklama

Načítám