Hlavní obsah

Škoda Rapid rozhodně není nejhorší sporťák světa!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Server Motor1, jehož mutace existují po celém světě, připravil seriál o nejhorších sportovních autech historie. Pro někoho překvapivě, pro jiného možná ne, se v něm objevil i český zástupce - Škoda Rapid. Té bylo vyčítáno hned několik věcí.

Článek

Přezdívalo se mu Porsche pro chudé a patřilo mezi nejlevnější sportovní auta Západní Evropy. Pokud jste jej měli u nás, v Československu, byli jste za frajery. Pokud jej máte v dobrém stavu dnes, jedná se o malý poklad. Ne každý je však z tohoto stroje nadšený. Mezinárodní server Motor1.com Rapida zařadil mezi nejhorší sportovní auta historie. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Důvody? S třináctistovkou a 58 koňmi bylo auto pomalé i na osmdesátá léta, ostatně zrychlení na stovku se událo za minimálně 16.5 sekund, což je horší hodnota než má soudobá Lada a zároveň terč posměchu. Kvalita zpracování byla navíc označena za bídnou. Jízdní vlastnosti sice převyšovaly sedana, ze kterého Rapid vycházel, i tak by se ale stěží daly označit za výtečné, už jen kvůli divokému rozložení hmotnosti. A také se tahle Škoda často přehřívala. Mimochodem, dalšími vozy ve výběru nejhorších sporťáků byly například Smart Roadster, Ford Probe či Pontiac Fiero.

Souhlasíte s tímto verdiktem? Pokud ne, tak se podívejte na náš dokument o těchto vozech! My totiž nesouhlasíme, těch horších sportovních aut byla celá řada, stačí si vzpomenout na předchůdce v podobě Škodě 110R. Navíc Rapid byl i skvělým základem pro špičkový závodní vůz. Existovala okruhová varianta 130RH, která jezdila až 260 km/h! 

Reklama

Načítám