Hlavní obsah

Driftující hrdinové z televizních zpráv

Slovo hrdinové si můžete dát do úvozovek, podle toho, jak moc schvalujete trochu povyražení na veřejných komunikacích, když napadne sníh. Ale ať hodí kamenem ten, kdo se nikdy nesklouznul na prázdném parkovišti nebo v mírné zatáčce.

Článek

Tihle borci to ovšem dotáhli do pověstné dokonalosti. Nejen že si na na čerstvě napadaném sněhu užívají, ještě se s tím dostali do televizních zpráv. A nikoliv jako zločinci nebo narušitelé veřejného pořádku. Prostě byli ve správnou chvíli na správném místě, a zatímco někteří (nejen naši) spoluobčané jezdí na sněhu či během průtrží mračen jako by vezli v kufru plata vajec, tihle borci dokázali před reportérem vystřihnout solidní drift a neztrapnili se při tom. Za to jim tleskáme, protože nás to baví nejen jako osvěžení televizního vysílání, ale docela si užíváme i komentáře mluvících hlav ve studiu, které samozřejmě musí lidem doma u obrazovek vzkázat, že "takhle tedy ne, přátelé".

Podle nás takhle tedy rozhodně ano, ale samozřejmě všeho s mírou. Pokud sníh napadne a vy máte bezpečný opuštěný plácek, běžte si tam limity vašeho auta vyzkoušet. Dokud někdo neprozře a nevybuduje alespoň u velkých měst nějaké tréninkové plochy, kde by šlo za rozumný peníz otestovat limity vlastního auta (stačí se inspirovat v Rakousku), nezbude vám totiž nic jiného. A na sněhu si navíc můžete řadu technik vyzkoušet v mnohem nižších a tedy i bezpečnějších rychlostech. Jenom nepřeceňte své vlastní schopnosti, jinak se totiž stanete hvězdou úplně jiných pořadů.

Reklama

Načítám