Hlavní obsah

Mini Countryman JCW – Svalnatý crossover

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompaktní crossover Countryman od lifestylové značky Mini se dočkal nejnabušenější verze John Cooper Works. Hlavním cílem je prý americký trh, ale ani starý kontinent nebude o největšího z "nejmenších" ochuzen.

Článek

Countryman ve verzi pro modelový rok 2018 se dočkal nejostřejší verze John Cooper Works. Stejně jako ostatní zástupce peprného provedení, i Countryman má pod kapotou přeplňovaný dvoulitr o výkonu 228 koní s točivým momentem 350 Nm. V základu ho dostanete s šestistupňovým manuálem, ale na výběr bude i osmistupňový automat. V nabídce navíc nemůže chybět systém pohonu všech kol.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nový ostrý Countryman umí atakovat stovku za 6,3 sekundy a maximálku má 233 km/h. K tomu vám přepracovaný výfukový systém dodává přiměřený soundtrack. Vy si zatím s tvrdším podvozkem a čtyřpístkovými brzdami Brembo můžete vychutnávat silnice za volantem tradičně dobře naladěného auta. Mini totiž v éře BMW vždy platily za výborně nastavené předokolky a na tom se nic nemění ani u největšího modelu, i když v přímém srovnání s klasickým hatchbackem ve stejné verzi bude působit trochu kompromisněji.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zvenku verzi JCW poznáte podle větších otvorů v nárazníku, jiné masky a střešního spojleru. Zobrazená zelená barva Rebel s kontrastními červenými prvky v odstínu Chilli zůstane vyhrazená výlučně pro provedení JCW. V interiéru jsou sportovní sedadla, panoramatické střešní okno a 6,5 palcový (za příplatek dokonce 8,8 palcový) dotykový displej palubního infotainmentu. Připlatit si budete moci i za head-up displej.

Foto: Archiv Garáž.cz

Auto bude oficiálně představeno v dubnu na Motor Show v Šanghaji a ještě v témže měsíci dorazí na americký trh, který by měl být pro prodeje prioritní. O něco později bychom se měli dočkat i my v Evropě.

Reklama

Načítám