Hlavní obsah

BMW M550i: Rychlejší a levnější než Mercedes-AMG E43!

Foto: Archiv Garáž.cz

Zdá se, že v souboji "napůl" ostrých sedanů vyšší střední třídy uštědří BMW svému úhlavnímu konkurentovi, Mercedesu, významný políček. BMW M550i má totiž nejen více koní, ale také osm válců a nižší cenu.

Článek

Výkon 462 koní a točivý moment 650 N.m, to je již pořádná porce výkonu. Nové pětkové BMW ve své prozatím nejostřejší variantě M550i tak už na papíře drtí svou konkurenci. S pohonem všech kol xDrive totiž zrychlí na stovku za méně než 4 sekundy a maximálka je omezená na 250 km/h. Pod kapotou je totiž motor 4.4 V8 s přeplňováním, zatímco přímý konkurent Mercedes-AMG E43, se spoléhá "jen" na třílitrový šestiválec, který je sice také potentní, ale 400 koní a 520 N.m nemůže bavorskému osmiválci plně konkurovat.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nechceme však předvídat, vše se ukáže až při přímém srovnání. Mercedes má ale v tomto přímém srovnání ještě další problém. Minimálně na americkém trhu je totiž BMW levnější. Ne o mnoho, zhruba o 300 dolarů, ale je. Pro stuttgartskou trojcípou hvězdu to tedy bude těžká bitva, ale těšíme se na ni! 

BMW M550d

Prvnm polovičnm emkem byla předchoz pětka, model M550d, kter však dostal třturbov turbodiesel o vkonu 384 kon. Můžeme očekvat, že nstupce tohoto modelu rovněž přijde, ale tentokrt již se čtyřmi turby.

Reklama

Načítám