Hlavní obsah

Tip na víkend: Začátek roku v automobilovém stylu

Foto: Archiv Garáž.cz

První víkend nového roku není na motoristické akce přespříliš vstřícný. Podmínky na silnicích přeci jen nejsou takové, aby lákaly protáhnout auto oblíbenou pasáží zatáček (pokud ovšem nemáte Subaru či "čtyřkolku" podobného ražení) a ani divácká kulisa by v takovémto počasí moc dlouho nevydržela. Přesto přinášíme pár tipů jak ukojit chutě po motoristickém vyžití.

Článek

http://www.planai-classic.at/de/planai_classic/rallyeinfos/programm_teilnehmer/ Setinová soutěž veteránů a youngtimerů se sice koná v Rakousku, ale upřímně řečeno - je to coby kamenem dohodil a zážitek bude za výlet určitě stát. Soutěž startovala již ve čtvrtek, nicméně program je rovnoměrně rozprostřen na pátek i sobotu. Nezbývá než doufat, že vpravdě zimní podmínky přinesou co možná nejméně dodatečných úprav harmonogramu. Hlavně se teple oblečte.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud se nechcete jen dívat, ale i protáhnout svého dvoustopého miláčka v relativním bezpečí okruhu, neznám nic lepšího než vyrazit na uzavřenou trať. Trackday na bílou krustou pokrytém sosnovském okruhu je proto zcela ideálním řešením!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tříkrálová jízda pořádaná Veteran Car Clubem z Dvora Králové nad Labem bude o poznání uvolněnější akcí než předešlé dva podniky. Minimálně co se dosahovaných rychlostí a dravosti průjezdů týče. Na druhou stranu pozorování automobilů let minulých, honosně plujících zasněženou krajinou, má v sobě cosi uklidňujícího.

Foto: Archiv Garáž.cz

Toužíte být někde v teple a přesto si užívat auta? Nebo spíše autíčka? Pražský modelářský klub pořádá ve svých prostorách ve Zlatnické ulici 4 již sedmý závod automobilových modelů Mini-Z Racer Cup. Burácení objemných motorů ani pach spáleného benzínu či pneumatik se sice vzduchem neponese, ale o sekundy se dozajista strhne lítý boj.

Foto: Archiv Garáž.cz

Poslední tip se vztahuje na ty, kteří buďto mohou vycestovat do Jižní Ameriky či Severní Afriky anebo nechtějí cestovat vůbec nikam, pouze si užívat tepla domova a vyhřátého krbu. Pochybuji, že někomu uniklo klání es automobilového sportu v tradičním vytrvalostním závodu Rally Dakar a pohrobku původního závodu v Dakaru - Africa Eco Race. Kdyby ano, tak vězte, že máte ještě relativně dost času sednout na letadlo a dopravit se do cílové destinace za účelem neopakovatelného zážitku v podobě pozorování výkonných automobilů, trucků, motorek a quadů v náročných pouštních podmínkách. Pro nás skromnější pak pořadatelé nabízejí online sledování výsledků na jednotlivých průjezdních bodech. Nějaký ten live přenos se určitě také najde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám