Hlavní obsah

Hledáme nejlepší eMko od BMW - nový Faster magazine je venku

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější BMW M3/M4 motoristickým novinářům i některým loajálním příznivcům zábavným mnichovským strojů příliš nevoní, a tak BMW přišlo s eventuální náhradou. Bude nové BMW M2 tou "správnou" M3? To jsme zjišťovali v nejnovějším čísle časopisu Faster magazine

Článek

Nejnovější číslo našeho partnerského časopisu Faster magazine je právě na stáncích a stejně jako vždycky je plné zajímavých materiálů o sportovních autech. Kluci z redakce se tentokrát zaměřili na nejnovější produkt ze sportovního oddělení BMW, model M2, k tomu přidali jeho předchůdce, skvostnou 1M Coupé, jejíž cena stále roste, a zároveň se podívali na prapůvodní základ v podobě přeplňovaného BMW 2002 Turbo. Celý hlavní materiál je nakonec zakončen výběrem pěti nejlepších přeplňovaných motorů od mnichovské automobilky. Jestli se BMW M2 povedlo a jestli jej Faster magazine považuje za novodobou M3, nosiče charakteru první generace E30, se dozvíte v novém vydání, které najdete na stáncích či čerpacích stanicích v celé ČR. Předplatné časopisu si můžete objednat zde.

Foto: Archiv Garáž.cz

Neustále konstatujeme fakt, jak celý automobilový svět pomalu a postupně dobývají vozy kategorie SUV. Je jich čím dál tím více a dostávají se také do kategorií, které byly dříve vyhrazeny výhradně pro osobní automobily. I proto se dvě SUV objevují v novém čísle Faster magazine. Jedno z nich je v rubrice Relax a jde o nový Range Rover Evoque Cabrio. Model s opravdu dlouhým názvem je premiantem mezi SUV, který přichází s otevřenou variantou. Nehledejte v něm jakýkoliv smysl, je to krasavec, který má přilákat nové zákazníky a především ženy. Druhým SUV modelem je silné Audi SQ7 s novým svalnatým osmiválcovým turbodieselem. Tohle auto se dokonce dostalo do rubriky "Je zábavné?" 

Foto: Archiv Garáž.cz

Kluci z redakce Fasteru často myslí na legendární auta a ani tentokrát příznivci youngtimerů nepříjdou zkrátka. Jakub Rejlek dostal jedinečnou možnost vyzkoušet si fantastický homologační speciál pro automobilové soutěže - jednu z rallyových legend Ford Escort RS Cosworth, který byl postaven na základech předchozího modelu Sierra RS Cosworth. Jde o rychlý, mrštný a především designově přitažlivý model, za kterým se každá řidičská hlava otočí. Pak se kluci z redakce vydali do Německa, aby vedle sebe postavili nejnovější model Porsche Panamera Turbo a proti němu sportovní GT z devadesátých let Porsche 928 GT.

Foto: Archiv Garáž.cz

Závěrem se pak sluší vzpomenout klasické rubriky, které v každém čísle nemohou chybět. Ve srovnání se proti sobě postavila dvě ekologická BMW, elektrický, futuristicky vyhlížející model i3 a proti němu tradičnější MPV řady 2, které má ve svých útrobách hybridní pohonou jednotku. V rubrice "Na kávě s" kluci vyzpovídali Filipa Ikonomidise, zakladatele e-shopu s automobilovým oblečením Racelife. Závodní atmosféru tentokrát doplňuje sám šéfredaktor Jakub Rejlek, který vypráví o tom, jak vypadala jeho první sezóna v rally. A do čísla se dostal také jeden hodně kontroverzní sportovní vůz, který dlouhodobě rozděluje společnost. Ano, jde o Nissan GT-R, který prošel výraznějším faceliftem. 

Reklama

Načítám