Hlavní obsah

Dvanáctiválec vyrábějící vynikající kávu stojí 300 000 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Všichni v redakci milujeme velkoobjemové motory s velkým počtem válců, které mají síly na rozdávání a zvuk, jenž nahání hrůzu všem okolo. I proto by se nám líbil tenhle kávovar, který se inspiroval u motorů Formule 1.

Článek

Bohužel musíme rovnou říci, že na něj ani jeden z nás nemá. Je to šílená cena, protože tenhle dvanáctiválcový kávovar stojí v přepočtu téměř 300 000 Kč. Ano, je to hodně, ale když se na něj podíváte z blízka tak zjistíte, že jde o špičkové dílo. Kávovar se nabízí ve trojím provedení, můžete si vybrat jestli bude jako dvanáctiválec, desetiválec nebo osmiválec - tím se mění také cena.

Foto: Archiv Garáž.cz

Námi zmiňovaný dvnáctiválec byl vyroben jako limitovaná edice v počtu 500 kusů. Designér kávovaru se inspiroval motory z Formule 1. Celý kávovar je sestaven z celkově 90 dílů, které jsou vyrobeny z titanu, hliníku nebo nerezové oceli. A všechno je sestaveno s tolerancí na desetiny milimetru. Samotný kávovar si můžete ještě individualizovat. Lze měnit barvy kritů hlav nebo hrnců sání.

Foto: Archiv Garáž.cz

Výrobce luxusních kávovarů SuperVeloce má v nabídce hned několik variant včetně karbonové nebo nové, do zlata vyvedené edice Aurum 18CT. Kromě toho si můžete objednat menší kávovary v leteckém stylu. Moc pěkný je kávovar kopírující design motoru velkého dopravního letounu. Hlavním benefitem jsou špičkově propracované detaily. Výrobce na stránkách neuvádí ceny, ale informace o dostupnosti výrobku a ceny pošle na vyžádání. Výrobce těchto speciálních kávovarů je z Jihoafrické republiky, ale prodejní pobočky má ve vybraných státech Evropy.  

Reklama

Načítám