Hlavní obsah

Nové Suzuki Swift Sport dostane 140 koní!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odcházející Suzuki Swift sázelo ve všech benzinových variantách na atmosférický motor, a to včetně ostré varianty Sport. Novinka to však má jinak a nejsilnějším motorem bude čtrnáctistovka Boosterjet s turbem a výkonem okolo 140 koní.

Článek

Nové Suzuki Swift se nám již představilo a není to žádná revoluce. Tvarově auto navazuje na dva předchozí modely a minimálně v japonsku se nabízí se třemi různými agregáty - atmosférickou dvanáctistovkou, hybridem a litrovým přeplňovaným tříválcem pro přiostřenou variantu RS, přičemž poslední jmenovaný motor nabízí 102 koní.

Nás ale zajímá pokračování populární verze Sport, která platí za ideální první nové auto pro začínající řidiče, kteří se chtějí opravdu naučit jezdit. Doposud se automobil spoléhal na atmosférickou šestnáctistovku, ta však má být nahrazena přeplňovaným agregátem 1.4 Boosterjet, který přidá pár koní a měl by jich tedy mít okolo 140ti. Mnohem zajímavější však je nárůst točivého momentu až o 50%!

Foto: Archiv Garáž.cz

Vozu, který je o kousek kratší, než predchůdce, má zůstat ostrá ovladatelnost, nízká váha i zábavné chování. Očekávat máme rovněž šestistupňový manuál a samozřejmě i pohon předních kol, ačkoliv některé varianty Swiftu budou již tradičně dostupné rovněž s pohonem všech kol.

Reklama

Načítám