Hlavní obsah

TOP 5: Nejlepší auta, která se představí v příštích letech

Foto: Archiv Garáž.cz

Ano, víme, že příští rok přijede nová Fiesta a nebo dokonce Hyundai i30. Ale jsou tu ještě poměrně zásadnější premiéry budoucích let, na které se třeseme v redakci víc. Podívejte se na náš výběr pěti nejzajímavějších.

Článek

V roce 2017 se odehraje řada důležitých automobilových premiér a na trh dorazí také nedávno představené kousky, ale my už netrpělivě vyhlížíme jiná auta z budoucnosti. Jejich prodeje asi neotřesou žebříčky, ale naše touhy budou dráždit podstatně více, než městské hatchbacky či bezpečná SUV.

Honda NSX Type R

Chvíli to vypadalo, že už se NSX ani nedočkáme. Ale nakonec nám Honda udělala ohromnou radost a novou generaci moderního supersportu opravdu postavila. Je placatý, rychlý a nabitý technologiemi. Jen ten Ayrton a mrkačky tu chybí. Ještě jsme se ani nenamlsali a už nám japonští inženýři slibují ostrou verzi Type R. Ačkoliv to jednu dobu s touto magickou pěticí písmenek vypadalo beznadějně, nový Civic ukazuje, že Honda má nadšencům stále co nabídnout.

Foto: Archiv Garáž.cz

Toyota Supra

Původně prosakující zprávy o spojenectví Toyoty a BMW nezněly moc povzbudivě - hybridní technologie a sdílené platformy. Jenže když se to vezme za správný konec, vznikne z toho nová generace zadokolkového kupé Supra. Na jeho pátou generaci čekáme netrpělivě od roku 2002, kdy se z výrobních linek poroučela milovaná čtvrtá generace. Už jste psali do Toyoty, že se nám také stýská po Celice GT-Four a MR2?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tesla Roadster

Když se v roce 2008 objevila nová automobilka Tesla, byly elektromobily stále ještě na okraji zájmu. Elon Musk ale pochopil, že rozvážkové dodávky a městská prdítka nikoho nenadchnou, takže jako první auto postavil otevřený dvoumístný Roadster. Ten se sice svými parametry nemůže rovnat modelu S, ale přesto vzbuzuje dodnes větší emoce, protože byl založen na Lotusu Elise. Snad již brzy bychom se měli dočkat jeho nástupce, který skvělé výkony současných sedanů doplní opět správným designem. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Alfa Romeo 6C

Alfa Romeo nám svým znovuzrozením zamotala hlavu už mnohokrát a neméněkrát následně ranila naše city převlečenými Fiaty. Chovala se jako typická italská temperamentní krásná milenka, co naslibuje probdělé vášnivé noci a nakonec vám naservíruje jen nastavené špagetti a ve skrytu je stejná, jako vaše manželka. Tentokrát ale jako by jí teklo do bot, jako kdyby pochopila, že nám musí opravdu dát to, co chceme. Začalo to supersportem 8C pro vyvolené, pokračovalo s dostupnější ultimátní 4C a nyní vrcholí sedanem Giulia. Na rok 2020 je v plánu nové kupé 6C, které by mělo být použitelnější než 4C a dostupnější než 8C. A prý se dočkáme i nové generace otevřeného Spyderu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Opel GT

A nakonec auto, které je zahaleno největším tajemstvím a visí nad ním největší otazník. Vypadá to, že rüsselsheimská krize byla zažehnána a opravdu se dočkáme zábavného Opelu pro řidiče. A my ho chceme, ba co víc, my ho přímo POTŘEBUJEME! Doufáme, Opele, že nás slyšíš. Kdysi jsi vyráběl tolik skvělých aut - Calibry, Tigry, Manty, Omegy a hlavně malé sportovní GT, které ve své první generaci z 60. let bylo senzační hračkou. Tak se netvař, že nás zajímají jen crossovery a MPV a ukaž, že máš na to postavit zase auto, a ne jen dopravní prostředek.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám