Hlavní obsah

Legendární Nissan Patrol se loučí limitkou Legend edition

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu drsné offroady pomalu ale jistě vymírají. Nejen, že o ně často klesá zájem, ale také není jejich robustní konstrukce kompatibilní s přehnanými emisními normami. Nyní se s námi loučí další legenda, Nissan Patrol generace Y61, který se vyrábí od konce roku 1997.

Článek

Tento Nissan Patrol není výkřikem techniky, ostatně již notnou dobu se prodává jeho nástupce, model Y62. To je však vůz, který více dbá na pohodlí posádky a nabízí menší robustnost než tento jeho předchůdce, verze Y61. I proto se tak automobil, který se začal prodávat na konci roku 1997, stále drží ve výrobě. Nyní se však zdá, že jeho dny jsou již pomalu ale jistě sečteny. Přichází totiž varianta Legend edition, která je vlastně takovým rozloučením s tímto vozem.

Tato edice se prodává primírně v Austrálii a vznikne pouhých 300 kusů, které mají uctít téměř 20 let ve výrobě. Za tuto dobu si jen australští zákazníci pořídili přes 104.000 Patrolů Y61 a dodnes si pochvalují robustnost a spolehlivost vozu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento dinosaurus je poháněný třílitrovým naftovým čtyřválcem o výkonu 160 koní a točivém momentu 380 N.m. Agregát může být spojen buďto s pětistupňovým manuálem, anebo čtyřstupňovým automatem. Pokud ovšem zvolíte samočinou převodovku, poklesne točivý moment jednotky na 354 N.m. Jak lze vidět, limitovaná edice dostala celou řadu doplňků, třeba pevnostní přední nárazník s ochranným rámem, expediční střešní nosič či šnorchl sání pro lepší brodivost. Nezbývá tedy než zamávat šátečkem a doufat, že drsné offroady úplně nevymizí.

Reklama

Načítám