Hlavní obsah

Nový prezident Autoklubu ČR konečně promluvil živě

 

Na tuto změnu se čekalo celých 26 let! Český motoristický sport si může oddechnout a s velikou nadějí očekávat změny, které by měly v následujících letech následovat. Doufejme, že nový prezident českého autoklubu přinese jenom to pozitivní.

Článek

Ano, opravdu, celých šestadvacet let byl ve vedení Autoklubu jediný člověk. Je to stejně neuvěřitelné, jako by politici dostali volební období na 26 let. Pokud by bylo vše v pořádku, tak by to bylo skvělé, ale když by tomu bylo opačně, byl by to velký problém. A to právě zažívali všichni závodníci, organizátoři závodů a místní autokluby. Často se volalo po změně, ale nebyla na to vůle a už vůbec ne osobnost, která by p. Ječmínka v čele této organizace vystřídala. Až teprve v letošním roce se objevil Jan Šťovíček, který byl doposud prvním víceprezidentem a oznámil svoji kandidatůru. Bylo to i proto, protože pan Ječmínek původně hlásal, že už kandidovat nebude, ale následně si svoji kandidaturu rozmyslel a opět se přihlásil. Honza Šťovíček nemohl nechat zvednutou rukavici znovu spadnout a podpora velkého množství lídí z motorsportu mu dodala energii, takže se do předvolební agitace pustil na plný plyn. 

Povedlo se, Honza využil zásadní chyby p. Ječmínka, kterou byla téměř nulová interní a externí komunikace. Především externí komunikace směrem k závodníkům a činovníkům byla obrovským problémem. Nový nastupující prezident zvolil právě opačnou strategii. Začal jezdit po závodech, komunikoval se závodníky, s organizátory závodů, ptal se a zajímal se. Zároveň ale hodně vysvětloval, jaká bude jeho cesta, co chce změnit a co by mělo být jinak. Více už se dozvíte z přiloženého záznamu živého vysílání, které jsme s novým prezidentem udělali. 

Reklama

Načítám