Hlavní obsah

První bouračka auta za více než 50 000 000 Kč!

Foto: Archiv Garáž.cz

Automobilka Bugatti v letošním roce představila nástupce supersportovního Veyronu. Model Chiron je nejen výkonnější a rychlejší, je ale také podstatně dražší. Za neskutečných 1 500 koní zaplatíte více než 2 000 000 eur. A teď první vůz z limitované série naboural.

Článek

Bugatti udělalo z Chironu ještě větší automobilový skvost, než byl předchozí Veyron. A to nejen výkonem, který stoupl z 1001 koní na rovných 1 500 koní. Na hranici pochopitelnosti stoupla maximální rychlost, která je sice elektronicky limitována na 420 km/h, ale po odstranění omezovače dokáže Chiron uhánět rychlostí až 463 km/h. Jeho tachometr končí číslovkou 500 km/h. No a pak je tu počet vyrobených kusů. Automobilka se rozhodla, že Chironů vyrobí pouze 500. U Veyronu nešel prodej podle představ, ale v případě Chironu si myslím, že to nebude zase tak velký problém. 

Nový high-tech supersport se v letošním roce postupně ukazoval veřejnosti, kromě jiného se také představil na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Zanedlouho by měl dorazit k prvním zákazníkům, ale ještě před tím tady máme jeho první bouračku. Zatím není jasné, kde a jak se nehoda stala, ale podle fotky je vidět, že místem bouračky je západní nebo střední Evropa. Vypadá to, že nejvíce je poškozen pravý předek a za auta vysí plastové části. Možná došlo také k poškození pravého předního kola. Rozhodně nejde o nic malého, protože Chirona si na vidle posadil vysokozdvižný vozík, který ho táhne kamsi do neznáma. 

Zdroj: motor1.com

Reklama

Načítám