Hlavní obsah

Clarkson, May a Hammond při Grand Tour zničili 27 aut

Foto: Archiv Garáž.cz

Grand Tour se blíží, Amazon ho začne vysílat už 18. listopadu. Proto není od věci se podívat na pár čísel, které Clarksonův tým v rámci marketingové kampaně zveřejnil. Víme také, kde všude se natáčelo!

Článek

27 zničených aut

Foto: Archiv Garáž.cz

Clarkson, May a Hammond byli v Top Gearu proslulí ničením špatných, ošklivých či prostě jenom zbytečných aut, karavanů, autobusů a další účastníků silničního provozu. Proč by s tím teď měli přestávat? Na destrukci BBC patent nemá, a tak osvědčený tým přitlačil na pilu. Během první sezóny Grand Tour zvládnul poslat k pánu skoro tři desítky vozů. Tak snad si to všechny zasloužily.

1 474 546 320 ujetých mil

Foto: Archiv Garáž.cz

Jeremy Clarkson si rád trochu vymýšlí a tohle číslo vypadá spíš jako z automatického generátoru. Ano, je to jedna a půl miliardy ujetých mil. Přesně tolik prý za sezónu najel kompletní tým Grand Tour. Jenže když vezmeme, že ten tým bude mít několik stovek hlav, a z vlastní zkušenosti připomeneme, kolik se toho najezdí při natáčení kvůli opakovaným záběrům a přejezdům z místa na místo. Ne, pořád je to vybájené číslo, ale zas tak daleko od pravdy není. :)

14 951 šálků kávy

Foto: Archiv Garáž.cz

Tahle cifra nám naopak přijde trochu podhodnocená, ale co jiného byste od novinářů čekali, že? Víc černé tekutiny vypijí snad už jenom programátoři. Dovedeme si představit, kolik bezesných nocí na produkci Grand Tour padlo, ale v kombinaci s těmi mílemi... to nám nejde dohromady. Vždyť je to jedno kafe na sto tisíc mil. To je podezřele nízká spotřeba. Na to by se měla nějaká enviromentální agentura podívat, protože my čujeme podvod!

12 studiových destinací

Foto: Archiv Garáž.cz

Osmnáctého listopadu odstartuje Grand Tour epizodou natáčeno v Los Angeles, jak už jsme informovali před pár týdny. Studia se sice natáčela v jiném pořadí, ale je na produkčním týmu, v jakém pořadí epizody vypustí. Druhý týden se tak podíváme do Johanessburgu v Jižní Africe a ve třetím do britského Whitby. Pak už pořadí epizod není jisté, ale máme tu nizozemský Rotterdam, Laponsko, Stuttgart, kde se bude natáčet už za pár dní, americký Nashville, jezero Loch Ness a Dubaj. Pokud jste zákazníci Amazonu, můžete se přihlásit o slosování lístků na tato natáčení, která budou probíhat v následujících týdnech.

8 294 400 pixelů

Foto: Archiv Garáž.cz

Celý Grand Tour je natáčen v rozlišení 4K a s podporou technologie HDR, která zajišťuje vyšší dynamický rozsah obrazu. Přeloženo do člověčiny to znamená, že černá je černější, bílá je bělejší a po vzoru nejlepších epizod Top Gearu bude Grand Tour vypadat skvěle, a pokud na to máte správnou televizi a dostatečně tlustý internetový kabel, bude to autoporno mít opravdu, ale opravdu hezké barvy.

3,2 milionu dolarů, 150 aut, 2000 komparsistů, šest tryskáčů

Foto: Archiv Garáž.cz

Ne, to není rozpis na celou sezónu... všechno tohle uvidíte už v první scéně, která tak trochu připomíná Šíleného Maxe a má ambice stát se nejdražší televizní sekvencí všech dob. Většina epizod amerických seriálů nestála tolik, co tahle pětiminutovka. Amazon se chce představit ve velkém stylu. Takže se musíme všichni povinně koukat, aby nám tuhle srandu nezakázali. Clarkson, May a Hammond ale mají smlouvu minimálně na tři sezóny, takže se snad nemusíme bát.

Reklama

Načítám