Hlavní obsah

Audi A5/S5 Cabrio – Stylový vítr ve vlasech

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejnovější kabriolet střední třídy z Ingolstadtu si stále ponechává plátěnou střechu. Nabízí ale moderní design, který následuje linie dříve představeného kupé a Sportbacku A5 či S5.

Článek

Generační obměna modelů Audi A5 a S5 pokračuje kabrioletem. Ten se představil v Los Angeles a prodávat se začne v březnu příštího roku. Designové už nás po představení předchozích modelů žádné překvapení nekoná. Auto nabízí rozměry shodné s kupé (délka 4673 mm a rozvor 2765 mm). Menší je ale kufr, který nabízí objem 380 litrů. Zvětšit tento prostor ale můžete sklopením opěradel zadních sedadel (sklopné v poměru 50:50). Za příplatek pak bude v nabídce digitální přístrojový štít s TFT obrazovkou o velikosti 12,3 place, head-up displej a soundsystém Bang & Olufsen. Adaptivní tempomat pak zvládá i jízdu v koloně.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nová A5 Cabrio si stále ponechává plátěnou střechu, Ale výrobce slibuje její perfektní odhlučnění. Navíc ještě u Audi zabudovali mikrofony do bezpečnostních pásů, aby si cestující za jízdy s větrem ve vlasech lépe rozuměli. Otevření díky novému mechanismu zabere 18 sekund, což je o tři méně, než v minulé generaci. A můžete s ní manipulovat za jízdy při rychlosti do 50 km/h. Navíc je auto o 40 kg lehčí než dříve, prý ale také o 40 % tužší.

Foto: Archiv Garáž.cz

Novinkou je pětiprvkové zavěšení vpředu i vzadu, kde nahradilo lichoběžníky. Za příplatek jsou v nabídce adaptivní tlumiče a dynamické řízení. Motorová nabídka se shoduje s kupé – 2.0 TFSI (250 koní), 2.0 TDI (190 koní) a 3.0 TDI (218 koní). Bude možné pořídit si pohon předních nebo všech kol. Model S5 pak dostane šestiválec 3.0 TFSI o výkonu 354 koní, osmistupňový automat a pohon všech kol Quattro. S tím bude atakovat stovku za 5,1 sekundy.

Reklama

Načítám