Hlavní obsah

Lexus oživil sedan IS faceliftem

Foto: Archiv Garáž.cz

Třetí generace sedanu střední třídy od Lexusu, modelu IS, prošla faceliftem. Vůz dostal jiná světla či modernější interiér. Motorické změny se však odehrály již v minulém roce, letos je tedy vše při starém.

Článek

Modernizovaný Lexus IS se ukázal již před pěti měsíci, až nyní však vidíme v celé své kráse evropskou variantu. Vůz, který se dostane k zákazníkům začátkem roku 2017, přijíždí s novým tvarem předních světlometů a upravenou grafikou zadních svítilen. Změny najdete rovněž v oblasti nárazníků, vepředu s většími nasávači vzduchu. Litá kola dostala nový design a v Evropě se můžeme těšit na dvě dosud neviděné barvy - hlubokou modř a grafitovou černou.

Uvnitř auta najdeme nový infotainment s obrazovkou o úhlopříčce 10,25 palců. Jiná jsou také barevná schémata, stejně jako budíky či držáky nápojů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Z hlediska motorizací se od minulého roku nic nezměnilo - jsou tedy dvě. Hybrid IS 300h stále využívá atmosférický čtyřválec 2,5 litru s elektromotorem, model IS 200t pak sází na dvoulitrový turbomotor o výkonu 241 koní spojený s osmistupňovým automatem.

Reklama

Načítám