Hlavní obsah

Pařížský koncept Lexus UX je opět jako podle pravítka

Foto: Archiv Garáž.cz

Pár věcí je jistějších než smrt a daně. Totiž, že koncepty a novinky z autosalonu vždy "zázrakem" uniknou dva týdny předem, a taky to že Lexus představí auto plné pravých úhlů a kosmických tvarů.

Článek

Lexus UX mimochodem nebude tak daleko od reality, protože si automobilka už před několika měsíci zaregistrovala jméno i se všemi obvyklými označeními motorizací (UX 200t, UX 250, UX 350). A dokonce i ten design, který by nás ještě před pár lety ohromil jako neslučitelný se sériovými normami, vypadá použitelně - stačí si vzpomenout na to, jak málo se od konceptu lišil sériový Lexus NX. A kdo chce namítnout, že tohle auto nemá zrcátka, dovolíme si připomenout, že od podzimu už minimálně v Japonsku mohou jezdit i vozy, které tradiční zrcátka nahrazují kamerami, podobně jako v případě tohoto pařížského konceptu.

Auto na fotce má výfuky, takže se s největší pravděpodobností jedná o hybrid a nikoliv čistý elektromobil - ostatně na hybridní technologie má Lexus patent a jeho zákazníci se po nich mohou utlouct. A kam vlastně v portfoliu značky případné UX zapadne? Někam mezi NX a RX, přičemž Lexus by ještě rád crossover, který se velikostně schová pod NX a bude konkurovat přizvednutým hatchbackům. Smělé plány, ale ty první prezentované obrysy se nám líbí.

Reklama

Načítám