Hlavní obsah

Dnes začíná Valašská rally!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě dnes v 17:00 oficiálně začíná v pořadí již 37. ročník populární Valašské rally. Letos je trať ozvláštněna speciální večerní městskou RZ, která se pojede v sobotu 24.3. ve Valašském Meziříčí.

Článek

Sedmatřicátý ročník Valašské rally, kterou začíná letošní rallyová sezóna, již tradičně startuje ve Valašském Meziříčí, přičemž rychlostní zkoušky nevedou pouze v blízkém okolí, ale kupříkladu i v Odrách či v Kopřivnici na polagonu Tatry, kde je rovněž servisní zóna.

Tato soutěž letos přináší řadu novinek, přičemž tou nejvýraznější je sobotní večerní rychlostní zkouška vedoucí městem Valašské Meziříčí.Ta začíná v 19:10 a pojede se v okolí zimního stadionu a krytého bazénu. "Jde o polokruhovou rychlostní zkoušku, která využije komunikací kolem valašskomeziříčských sportovních areálů, kde je během soboty pro veřejnost připraven rozsáhlý doprovodný program zaměřený na bezpečnost silničního provozu a činnost záchranářských složek," říká oficiální web soutěže. 

„Součástí Valašky nikdy nebyla městská erzeta. Tato varianta mě napadla už loni v souvislosti se zamýšleným prologem. Když pak v květnu pan starosta Valašského Meziříčí navštívil večerní test na Rally Tatry 2017, na vlastní oči viděl a pochopil, co je mým záměrem. Od té chvíle jsem věděl, že na této rychlostce můžu směle pracovat. Při této příležitosti musím zase a znovu zmínit vstřícnost a porozumění vedení města Valašské Meziříčí a Meziříčanů,“ komentoval zařazení divácké zkoušky do harmonogramu KOWAX Valašské rally ValMez Jaromír Tomaštík.

Reklama

Načítám