Hlavní obsah

Šílená bouračka 16 závoďáku v Macau. Závod musel být zrušen

Závodní trať v Macau opět ukazuje svoji pravou tvář. V kvalifikačním závodě GT vozů se na uzoučké trati srazilo neuvěřitelných 16 závodních aut. Ty kompletně ucpaly závodní trať a závod musel být zrušen.

Článek

Opět se nám rozjel závodní víkend v Macau, kde se uzavírala sezóně některých okruhových sérií. Jednou z nich byl seriál kategorie GT3. Závody v Macau jsou hodně prestižní, proto se na nich objevuje velká konkurence a také známé závodnické tváře. Zároveň je ale tenhle závod hodně nebezpečný, protože městský okruh je hodně úzký a sotva se na něm postaví dvě auta vedle sebe. 

Rychlá gétéčka většinou doplňují cestovní vozy kategorie TCR, slabší závodní série nebo několik formulových šampionátů. Při závodech GT vozů došlo k obří bouračce, kvůli které musel být závod zastaven a pak také zrušen. Gétéčka to totiž v Macau nemají jednoduché. Jsou to široké placky, takže náraz do svodidel je jen dílem okamžiku. A to se právě stalo. V jedné pravotočivé zatáčce to nevyšlo Danielu Juncadellovi, který trefil svodidla. Mercedes-AMG GT3 jedoucí za ním se jako jediný dokázal vyhnout, ale pak už to šlo ráz na ráz. Druhý vůz trefil Mercedes předsebou a kompletně zablokoval trať. Následoval ťukanec a dalších 14 aut do sebe narazilo. 

Reklama

Načítám