Hlavní obsah

Nejlepší závodník Ferrari všech dob? Vítěze je lehké tipnout

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři magazínu F1 Racing volili toho nejlepšího závodníka za stáj Ferrari všech dob, a to při příležitosti 70 let značky. Vítěze však není zrovna náročné určit, čtenáři zvolili jednu z největších legend Formule 1.

Článek

Čtenáři F1 Racingu se tentokrát stali arbitry a volili toho nejlepšího závodního jezdce za stáj Ferrari. Tato slavná značka totiž letos slaví 70 let a je přímo spjata s Formulí 1. A jak to dopadlo? Začněme třetím místem, kde se s 10.3 procenty hlasů umístil Gilles Villeneuve, otec dalšího slavného závodníka Jacquese. Gilles tedy porazil i jména jako je Fangio, Lauda, Mansell či Alonso. Druhé místo pak patří stále jezdícímu dravci, slavnému Icemanovi, Kimimu Raikkonenovi, který dosáhl na 12,4 procenta hlasů.

Určit vítěze však asi nebude úplně náročné, dostal totiž více než 50 % hlasů, což je obdivuhodné! A nejedná se o nikoho jiného než o Michaela Schumachera, které se nyní stále snaží vzpamatovat po těžkém úrazu hlavy. Poslední informace hovoří o drobném zlepšení, stále ale nelze počítat s tím, že by se mohl Schumacher ukázat na veřejnosti. Sedminásobný mistr světa Formule 1 je statisticky vůbec nejúspěšnějším závodníkem královny motorsportu, nelze se tedy volbě veřejnosti divit.

Reklama

Načítám