Hlavní obsah

Nejlepší fanoušci rally jsou ve Finsku. Proč?

Foto: Archiv Garáž.cz

Letošní finská rally ukázala, kde najdeme nejlepší fanoušky tohoto motoristického sportu. Největší nadšence, kteří pomohou každé posádce z průšvihu. Jsou špičkově připraveni a během okamžiku vás dostanou zpátky na trať.

Článek

Automobilové soutěže jsou nejnáročnější motoristickou disciplínou. Jezdci musí být komplexní, dobře si napsat rozpis, číst měnící se trať a přitom jet na hranici své i svých vozů. Zároveň jde o jednu nejnebezpečnější disciplínu, protože se vysokými rychlostmi ženou rychlostní zkouškou, která je často lemována stromy nebo jinými nebezpečnými překážkami. Proto není nouze o nebezpečné a dramatické okamžiky v podbobě výletů mimo trať. 

Ve Finsku jsou však fanoušci stojící okolo tratě připraveni pomáhat. Ještě se soutěžní speciál, který vyletěl ven ani nezastavil a oni už běží na pomoc. Mají rukavic, tažné lany a hlavně silné ruce. Mají z toho radost, že to někomu nevyšlo, ale se stejným nadšením mu chtějí pomoct, aby mohl pokračovat v soutěži. Na videu můžete vidět jednu těžkou zatáčku, ve které vyletělo ven asi deset jezdců. Někteří z nich museli skončit úplně, některým však fanoušci zachránili celou rally tím, že je vytáhli zpátky na cestu a mohli pokračovat. Jeden z fanoušků si dal na hlavu kameru a celou pomoc nahrál. Stojí za to se na to podívat. 

Reklama

Načítám