Hlavní obsah

Jeden den rozbil závoďák, druhý den s ním zase závodil!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelnou věc jsme mohli vidět na letošním Festivalu rychlosti v Goodwoodu. Legenda anglických rallycrossů Pat Doran rozbil v pátek jeden z nejvýkonnějších Fordů RS200. Do druhého dne jej však stihl opravit.

Článek

Pat Doran je opravdovou anglickou rallycrossovou legendou a na úžasné akci, kterou Festival rychlosti v Goodwoodu je, nemůže chybět. Je tam vlastně každý rok a dost často jej doplní jeho syn Liam Doran, který rallycross jezdí také. Dokonce v jednom roce byl parťákem Pettera Solberga v mistrovství světa. Pat Doran v letošním roce vytáhl svoji libůstku, historicky Ford RS200, legendu rally skupiny B, kterou má v provedení pro rallycross. Tedy v ještě šílenější verzi EVO 2.

V pátek chtěl všem ukázat, jako jeho šílený stroj z roku 1986 s výkonem kolem 900 koní funguje. Pat Doran jel jízdu dovrchu na čas, ale v jedné pravé se mu agresivní jízda nevyplatila. V tradiční bourací zatáčce byl dlouhý, šel na brzdy ve znečištěné části trati a pak přišel náraz do balíků slámy. Na první pohled to byla velká rána a Ford RS200 EVO 2 měl hodně poničenou karoserii. Ale dnes Pat Doran všechny překvapil, když auto přes noc stihl opravit a znovu se postavit na start. Úžasný automobilový nadšenec a zároveň krotitel neuvěřitelné bestie.

Reklama

Načítám