Hlavní obsah

Závodník skvělým manévrem zachránil veverku od jisté smrti

Foto: Archiv Garáž.cz

Na legendární trati Nürburgring už jsme toho viděli hodně, ale závodníka, který se v plné rychlosti vyhnul běžícímu zvířeti, tak to jsme opravdu ještě něviděli. Jezdec v závodním BMW předvedl neskutečný manévr.

Článek

Zelené peklo, jak se přezdívá legendrání trati Nürburgring Nordschleife, docela často přesvědčuje své návštěvníky o tom, že není až tak tradičním okruhem, ale spíše velmi nebezpečnou okreskou, linoucí se pod hradem Nürburg. Při veřejných jízdách na ní platí pravidla jako na běžné silnici a občas se na ní objeví i nějaké zatoulané zvíře z okolních hlubokých lesů. Tentokrát se na prohlídku Nürburgringu vydala veverka. Měla štestí, že potkala za volantem závodního vozu milovníka zvířat.

Stalo se tak při jednom z vytrvalostního závodu německého seriálu VLN. Řidič BMW M235i Racing zrovna projížděl fanoušky oblíbenou pasáž Fuchsröhre, když mu před auto vběhla na trať zmatená veverka. Chtěla se dostat z jedné strany okruhu na druhou. Kdyby pilot na poslední chvíli nezareagoval a nestrhnul řízení doleva, bylo by po ní. Nám se líbí briskní reakce a hlavně ostříží zrak závodníka, který maličkaté zvíře dokázal na pomalovaném asfaltu zahlédnout. Reakce už byla profesionální bez jakýchkoliv následků.

Reklama

Načítám