Hlavní obsah

Petr Fulín zahájil zásadní útok na titul mistra Evropy

Foto: Archiv Garáž.cz

Petr Fulín, dvojnásobný šampion a dvojnásobný vicemistr v evropském poháru cestovních vozů FIA ETCC, se po úspěšném závodním víkendu na náročném městském okruhu Vila Real dostal do čela průběžného pořadí.

Článek

Díky prvnímu a pátému místu ze dvou závodů čtvrtého podniku letošní sezony ETCC v Portugalsku vstupuje český jezdec se závodním vozem SEAT Leon Cup Racer TCR do tříměsíční letní přestávky s třináctibodovým náskokem před svými konkurenty.

„Gratuluji Petrovi a celému týmu, který pro n ě j p ř ipravuje závodní v ů z SEAT Leon Cup Racer TCR, k velkému úsp ě chu v Portugalsku,“ říká Aleš Novák, ředitel divize SEAT společnosti Porsche Česká republika. „T ř ináctibodový náskok v  č ele tabulky p ř ed letní p ř estávkou je skv ě lá výchozí pozice do dalších boj ů o titul, o jehož držiteli rozhodnou závody v belgickém Zolderu a č eském Most ě . Se všemi fanoušky motoristického sportu se tedy máme po celé léto na co t ě šit.“

Foto: Archiv Garáž.cz

Na čtvrtý podnik letošní sezony evropského poháru cestovních vozů se musely závodní týmy ETCC přesunout až do dalekého Portugalska. A hned po příjezdu i během celého víkendu se jim dostalo vřelého přivítání a bouřlivé podpory. „Celé m ě sto stejn ě jako loni žilo závody, termín je vybrán tak, že všude okolo trati to voní dobrým jídlem. Divácká kulisa byla výborná a my navíc odjíždíme s pocitem dob ř e odvedené práce. Co víc si p ř át,“ říká o čtvrtém víkendu sezóny Petr Fulín.

Foto: Archiv Garáž.cz

Český jezdec sice neodstartoval do druhé poloviny sezony evropského poháru cestovních vozů z „pole position“, avšak krátce po startu prvního závodu převzal vedení, které si udržel až do cíle. V druhém závodě se musel Petr Fulín podle pravidel prodírat startovním polem, což nebyl na městském okruhu snadný úkol. Druhý závod byl nakonec kvůli několika kolizím a poškozeným svodidlům předčasně ukončen, a to v době, kdy se český jezdec držel na pátém místě. „Naší ambicí bylo hlavn ě dojet oba závody, nemít technické potíže a udržet se ve h ř e o titul. Díky našim výsledk ů m a zaváhání soupe řů se nám nakonec poda ř ilo tyto cíle p ř ekonat, takže jsem spokojen,“dodává Petr Fulín.

Pátý závodní víkend letošní sezony ETCC odstartuje v Belgii až za tři měsíce, a Petr Fulín tak bude mít dostatek času k analýze jarní části evropského poháru cestovních vozů i k důkladné přípravě na oba podniky, které zbývají do konce sezony. „Dva víkendy p ř ed koncem držíme p ě kný náskok. Nechci to zak ř iknout, ale rozhodn ě je lepší mí ř it do p ř estávky s dobrým pocitem než se špatnou náladou, kdy č lov ě k č eká na další p ř íležitost to p ř ebít. Víkend jsme si i p ř es vzdálenost od domova v naší part ě užili, celý tým šlapal jako dob ř e namazaný stroj,“ shrnul Petr Fulín dojmy z úspěšného víkendu v Portugalsku.

Reklama

Načítám