Hlavní obsah

Víkendová rally - Do Krumlova opět pro pódium

Foto: Archiv Garáž.cz

Ani na třetí soutěži letošního mistrovství ČR nebude chybět posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RA-CING Honza Černý a Petr Černohorský. I přes dramatickou situaci s opravou Fabie R5 chtějí bojovat o pódium.

Článek

Týmová dvojice má za sebou seznamovací jízdy a pomalu se připravuje na start do první etapy 45. ročníku rally Český Krumlov, která odstartuje tradiční speciálkou na českobudějovickém výstavišti. Honza Černý s Petrem Černohorským nestihli tradiční test před soutěží z důvodu rozsáhlé opravy týmové Škody Fabie R5 po nehodě na Kanárských ostrovech. To by však v soutěži nemělo způsobit žádné omezení, protože vůz by měl fungovat bez problémů, kvalita nastavení se potvrdila na Šumavě a zklamání z Kanárů vystřídala obrovská chuť znovu útočit na pódiové umístění.  

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Na rally Český Krumlov jsem se hodně těšil. Navíc to letos vypadá na fantastickou soutěž i díky krásnému počasí, které přiláká velké množství fanoušků. Pro nás jezdce to na druhou stranu bude fyzicky náročné, pro mě to ale není překážka, jsem na to velmi dobře připraven. Auto by mělo být v pořádku a my jsme také dobře naladěni. Tady na Krumlově je navíc výrazně vidět náš hlavní partner, značka Mogul, i proto si chceme dojet pro vynikající výsledek .

Po dvou letošních soutěžích se i v Českém Krumlově očekává ostrý souboj o druhé místo mezi Honzou Černým a Václavem Pechem. Oba stupňují své tempo a je vidět, že tahle přetahovaná o sekundy diváky hodně baví. Na všechny soutěžní posádky čeká celkem 16 rychlostních zkoušek ve dvou etapách. Náročnější bude druhý den, kdy se jedou tradiční Malonty s délkou přes 22 kilometrů a náročná rychlostní zkouška Lipno. Jak dopadne účinkování posádky MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu v rally Český Krumlov se dozvíme v sobotu po páté hodině.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „My už si malé cíle dávat nemůžeme. Chceme být opět na pódiu, a pokud bude všechno dobře fungovat, chceme útočit na druhé místo, které už nám dvakrát uteklo. Pěkné počasí by mělo vydržet, v autě tak bude hodně teplo. Začíná se v pátek, což bude takový rozjížděcí den, rozhodovat se bude až v sobotu. Navíc jsou rychlostní zkoušky poskládané tak, že se až do cíle nebude dát nic vypustit. Poslední zkouškou je druhý průjezd Lipnem a právě tam se může rozhodnout o umístění v cíli. My do toho jdeme s dobrou náladou, posilněni úspěšnou opravou auta .

Reklama

Načítám