Hlavní obsah

Honza Černý na 2. místě po první etapě Rally Šumava Klatovy

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí se před startem druhého podniku Mistrovství České republiky v rally naštěstí umoudřilo a posádce MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu vyšla skvěle první etapa.

Článek

Jan Černý s Petrem Černohorským vstoupili do prvních rychlostních zkoušek rally Šumava Klatovy s velkým odhodláním. Po slavnostním startu je čekal tradiční čínovský okruh, který nabízí velmi široké silnice a rychlé úseky. Tady se potvrdila rychlost vozů nejvyšší kategorie WRC, které se dokázaly prodrat na druhé a třetí místo. Posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING dojela na čtvrtém místě. Hned na následující petrovické zkoušce z toho bylo třetí místo a posun na celkové druhé, které si Honza Černý s Petrem Černohorským udrželi až do konce první etapy, která měla končit po desáté hodině pátou erzetou Koráb. Organizátoři se však nakonec rozhodli poslední zkoušku zrušit kvůli rozlitému oleji na trati.

Foto: Archiv Garáž.cz

První den šumavské rally ukázal, že bude pokračovat tvrdý souboj mezi domácím Václavem Pechem a právě Honzou Černým, který započal na Valašce. Posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING opět svým soustředěným výkonem překvapila a navíc ukázala, že test před samotnou soutěží pomohl posunout nastavení týmové Fabie R5 správným směrem. Rozhodující bude však zítřejší druhá etapa, ve které na jezdce čeká celkem 9 rychlostních zkoušek včetně té nejdelší, téměř dvacetikilometrové strašínské erzety. Navíc se počítá s horšími podmínkami, protože má být zataženo a očekávají se přeháňky. I přesto budou Honza Černý s Petrem Černohorským chránit své druhé místo a zároveň se snažit snižovat průměrnou ztrátu na kilometr na pilota tovární škodovky.   

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „S výkonem v první etapě jsem velmi spokojen. Už shakedown nám potvrdil správnost nového nastavení, které jsme udělali na testu. Druhý čas byl pozitivním výsledkem, i když šlo o kratičkou rychlostní zkoušku. Čínovský okruh sice seděl více vozům WRC, ale hned následující erzety ukázaly, že jsme opravdu rychlí. Dokonce mi přijde, že nemáme na Honzu Kopeckého až tak velkou ztrátu na kilometr jako na Valašce. Nevyrobili jsme žádný problém a máme tak pořád ještě nějaké rezervy. Stále je ale před námi velký kus práce. V druhé etapě nás čeká devět RZ a počasí má být horší. Možná půjde o pneumatikovou loterii, ale i tak do toho půjdeme naplno.“

Foto: Martin Husár

Reklama

Načítám