Hlavní obsah

Ford se již těší na titul ve WRC!

Ten název je trošičku zavádějící, samozřejmě máme na mysli M-Sport, závodní tým Malcolma Wilsona, který staví tovární závodní Fordy. Příští rok se od něj očekává zisk titulu mistra světa, protože angažoval toho nejlepšího jezdce.

Článek

Malcolm Wilson je pro mě velký frajer. Hned potom, co Volkswagen oznámil ukončení programu ve WRC, začal jednat a snažil se získat současného nejlepšího jezdce, Sébastiena Ogiera. Na začátku to vypadal jako nereálná věc, protože Malcolm nemá tak velký rozpočet jako ostatní týmy, které výrazným způsobem podporují automobilky. Toyota Ogierovi dokonce nabízela kolem 10 000 000 miliónů eur za to, že bude v roce 2017 jezdit u nich. Jenže Seb si vyzkoušel auto a s díky odmítl. Yaris WRC asi nebyl tak dobrý.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže Malcolm je neskutečně tvrdohlavý, takže se nevzdával ,Ogierovi také nabídl auto ke svezení a začal shánět partnery, kterří by jeho start podpořili. Osobně si myslím, že zcela zásadní k přestupu do M-Sportu byla kvalita nového auta, které se Ogierovi líbilo. A pak už to šlo ráz na ráz a následně jsme mohli vidět, jak obrovskou radost Malcolm má. Dokonce se objevilo video, kde to oznamuje týmu, který po zprávě o Ogierovi vybouchl v neskutečný radostný řev. Teď je tady další video, tentokrát Vánoční, kdy jde Malcolm domů z práce a emotivně si prohlíží dosavadní úspěšné speciály a nakonec strhne plachtu z nové Fiesty WRC, která už je v jeho barvách! Pro něho nejlepší dárek na světě.  

Reklama

Načítám