Hlavní obsah

Bugatti s karoserií Škody? Jedno takové existovalo!

Foto: Archiv Garáž.cz

Dovedete si představit, že by třeba Bugatti Veyron dostalo karoserii Octavie RS? Asi těžko, ačkoliv obě auta mají totožného designéra. V minulosti však existoval vůz Bugatti, který dostal karoserii Škody Felicia, byla to však domácí stavba.

Článek

S těmito fotografiemi přišel Felicia Coupe klub CZ, tedy sdružení fanoušků sportovních Škodovek. Na facebook jim je zaslal jeden z fanoušků, přičemž jde o velmi zajímavou stavbu. Jedná se o Bugatti typ 40 z roku 1930, které bylo v Česku zakoupeno s platnými doklady, avšak bez karoserie. Stalo se tak v roce 1967, přičemž za vším stál dědeček zasílatele fotografií. Ten se rozhodl, že vozidlu karoserii pořídí, jednoduše se tak dostal k bourané Škodě Felicia.

Foto: Archiv Garáž.cz

V té době nebyl problém různé přestavby zapsat do technického průkazu, což je dnes takřka nemožné. Vůz s pravostranným řízením tak dostal naroubovanou modernější karoserii, i na tu dobu se však stále jednalo o poměrně rychlý vůz, protože původní typ 40 měl potentní patnáctistovku.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na první pohled karoserie na vůz poměrně sedí, hlavním poznávacím znamením, že je něco jinak, je typická maska chladiče Bugatti, která čouhá z uhlazené přídi. Vůz byl údajně někdy po roce 1970 prodán, základ však žije dodnes. Nachází se prý ve sbírkách pana Samohýla ze Zlína, který původní základ vozu použil pro renovaci a vrátil automobil zpět do podoby z roku 1930. Zajímavý osud působivé stavby.

Zdroj: www.felicia-coupe.com

Reklama

Načítám