Hlavní obsah

Bella – Nesmírně krásná Alfa Romeo v šatech od Bertoneho

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víte, která automobilka vyrobila asi nejvíc nejkrásnějších aut? Přece Alfa Romeo. A mohla na tom být ještě lépe, kdyby do výroby dostala i koncept Bella. Už to jméno hovoří za vše, hezká byla i podle svého tvůrce.

Článek

Když se dá dohromady Alfa Romeo a Bertone, málokdy to dopadne špatně. Skvělým příkladem tohoto tvrzení je koncept Bella, který vám to dává najevo už názvem. Představil se na ženevském autosalonu v roce 1999. A snahou bylo vyrobit jej tak, aby mohl jít snadno do výroby. Bohužel k tomu ale nikdy nedošlo, i když koncept byl plně funkční.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jde o kupé s uspořádáním 2+2, které je postavené na základech luxusního sedanu Alfa Romeo 166. Proto tedy pohon předních kol, který má na starosti třílitrový vidlicový šestiválec Busso s výkonem 226 koní. K němu je připojena manuální převodovka. Původně byl ale použit dvoulitr Twin Spark.

Foto: Archiv Garáž.cz

Interiér konceptu byl mnohem více zaměřen na pohodlí, než na sportovnost. Nečekejte tedy žádné skořepiny, tady jsou klasická pohodlná sedadla v uspořádání 2+2. Zadní sedadla byla ale opravdu nouzová, i designér interiéru Eugenio Pagliano uznal, že dospělí se na ně nevejdou. Spíše tak mohla zadní lavice posloužit k převozu věcí. Tak už to ale s koncepty a kupé bývá.

Reklama

Načítám