Hlavní obsah

Ferrari 250 California Spider bylo vydraženo za 390 milionů

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud vás zajímá, která auta patří k těm nejdražším na světě, starší Ferrari jsou jasnou volbou. Jejich cena je astronomická a některé modely se pohybují okolo 1 miliardy korun. Tento California Spider je přeci jen ještě levnější, ale stále velmi drahý.

Článek

V Newyorské aukci Sotheby´s bylo vydraženo další překrásné Ferrari, tentokrát 250 GT LWB California Spider. Tento vůz má šasi číslo 1451 GT a je to jeden z pouhých dvou exemplářů, který má celohliníkovou karoserii. Další indície napovídají, že tohle auto bude velmi drahé, v roce 1959 totiž dojelo třetí ve své třídě a páté celkově v závodě 24 hodin Le Mans! Jedná se tedy o kus historie motorsportu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Po tomto slavném závodě vůz sloužil jako propagační automobil Boba Grossmana, který s ním objížděl různé závody v USA, kupříkladu ve Watkins Glen. Mělo tedy těžký život, když jen jezdilo, závodilo a ukazovalo se světu. Poté však prošlo váženou a velmi drahou renovací přímo ve Ferrari, ke které majitel dostane i certifikát. Následně si automobil odvezl cenu za vítězství ve své třídě v rámci soutěže automobilové elegance v Pebble Beach. Nyní vůz vydražil nový majitel a dal za něj nemalých 18 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba 390 milionů korun. To však není nic oproti modelu Ferrari 250 GTO, který často stojí dvoj či trojnásobek.

Reklama

Načítám