Hlavní obsah

Jak Tatra překopala možnosti televizní reklamy

Foto: Archiv Garáž.cz

Možnosti propagovat své výrobky přes video využila dlouhá řádka automobilek. Dle nás ale úplně nejpovedenější reklamu předvedla Tatra při uvedení modelu 603. Takhle podařený krátkometrážní film už asi nikdy nevznikne.

Článek

Krátkometrážní snímek nese název Šťastnou cestu, nebo-li Happy Journey v angličtině. Ono je to jedno, kromě závěrečné části je prakticky němý. Kolorovaný film ale ukazuje robustní limuzínu Tatra 603 v situacích, kde byste si jí nikdy ani nepředstavili.

Jistě, rychlá jízda na dálnici není pro tento československý koráb problém, ale co další situace? Ovladatelnost v přímém směru dokazuje i při pokusu o rozhození, i na menší silnici, kde se však kvůli překročení rychlostního limitu dostane do rozporu se zákonem (všimněte si unikátního auta policistů – Tatraplanu kombi). Schopnosti ukočírovat auto na horské silnici nebo v uzounkých městských uličkách pak svědčí o úžasném umu testovacího řidiče Jaroslava Pavelky. Šestsettrojka ale nemá problém opustit asfalt a prohánět se po polňačce, driftovat na sněhu nebo se brodit potokem, to vše stále v dost vysoké rychlosti. Vrcholem je pak sjetí prudkého svahu bokem včetně převrácení auta přes střechu. Je ale jasné, že i tohle musí Tatra přežít.

No a my se v budoucnu jistě podíváme na nějakou další zajímavou automobilovou reklamu. Ovšem trumfnout Tatru bude těžké

Reklama

Načítám