Hlavní obsah

Ztracený Mustang z filmu Bullittův případ se našel!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mexické vrakoviště skrývalo poklad. Našel se v něm jeden ze dvou originálních Fordů Mustang použitých v legendárním filmu Bullittův případ se Stevem McQueenem. Tento konkrétní kus měl na starost skoky v ulicích San Francisca.

Článek

Jedna z nejslavnějších filmových automobilových honiček se odehrála ve filmu Bullittův případ. Steve McQueen tam se svým Fordem Mustang nahání padouchy v Dodge Chargeru. Krásně natočená honička v jinak průměrném filmu je plná skoků, smyků a rychlosti. Jak už to tak bývá, ani samotní tvůrci asi nečekali, že se z filmu i Mustangu stane takový kult. Proto asi ani příliš neřešili, že se po natáčení jeden ze dvou použitých tmavě zelených Mustangů ztratil. A zdálo se, že je to nadobro.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže nedávno se objevila zpráva, že podobý Mustang byl nalezen na vrakovišti v Mexiku. Konkrétně měl být použit na stavbu oplastované Eleanor z jiného slavného filmu - 60 sekund. Naštěstí se tak však zatím nestalo. Na místo se okamžitě vydal Kevin Marti, uznávaný odborník na vozy Ford. Ten zjistil, že podle VIN kódu, ale i dalších specifických úprav vozu původně určeného pro skákání v ulicích San Francisca, se opravdu jedná o ztracený stroj z Bullittova případu.

V současné době se cena vozu, který je neúplný a rozebraný, odhaduje na 1 milion dolarů, příčemž podle Martiho to může být v budoucnu i mnohem více.

Reklama

Načítám