Hlavní obsah

Video: Okruhová bitva v hlubokém sněhu!

Již několik desetiletí testují japonští závodníci sériová i upravená auta na různých okruzích v bitvách, kdy jezdí závody proti sobě navzájem. Nyní se podíváme na video z roku 1990, kdy jeli v tehdejších sportovních novinkách v hlubokém sněhu. A byla to opravdu bitva.

Článek

Pro mnohé je sen vyzkoušet si okruhové jízdy na sněhu, pokud je ale sněhu hodně, může to být veliký boj. Boj o to rozjet se, udržet auto v přímém směru či vůbec vyvinout nějakou rychlost. Tohle video z roku 1990 ukazuje, že hodně sněhu už může být u auta s pohonem jen jedné nápravy spíše frustrující než zábavné. Přesto je zajímavé koukat na to, jak se s tím závodníci poperou.

Na startovní čáře okruhu Tsukuba se objevily japonské automobilové novinky. Rozpoznat můžeme kupříkladu Toyotu MR2, Nissan 300 ZX a 100 NX, Hondu Civic a řadu malých ostrých hatchbacků. První jízda se tak úplně nepovedla, proto byly vozy seřazeny i do té druhé, nicméně ta ve výsledku nebyla o moc lepší. Celé video je v Japonštině, nicméně bavit vás bude, i když všemu nerozumíte.

Reklama

Načítám