Hlavní obsah

Garáž Live: Historky z Rallye Monte Carlo 1977

Foto: Archiv Garáž.cz

Již dnes od 18:00 bude probíhat živé vysílání přednášky s mistry volantu o tom, jaké to bylo závodit na špičkové úrovni před 40 leti. Na setkání přijdou tehdejší hvězdy Československého motorsportu a špičky továrního teamu AZNP V. Blahna, L. Hlávka, S. Kvaizar, J.Kotek, M. Zapadlo a J. Motal.

Článek

Na našem youtube kanálu můžete dnes od 18:00 sledovat živé vysílání z přednášky s legendárními rallyovými jezdci, kteří v roce 1977 zajeli pro Československo historický úspěch na Rally Monte Carlo ve Škodách 130 RS. Bylo z toho první a druhé místo ve třídě a 12. respektive 15. místo celkově na jednom z nejnáročnějších závodů světa. Do té doby přitom o vozech ani jezdcích téměř nikdo nic nevěděl. Škodovky dokázaly porazit i mnohem silnější a slavnější vozy, právem si přitom vysloužily respekt od celého motoristického světa.

Letos je to 40 let od tohoto slavného vítězství, pojďme si jej tedy připomenout i se všemi účastníky. Pokud vás tedy zajímá, jak tento úspěch vnímaly tehdejší hvězdy Československého motorsportu a špičky továrního teamu AZNP V. Blahna, L. Hlávka, S. Kvaizar, J.Kotek, M. Zapadlo a J. Motal, nezapomeňte sledovat tuto přednášku, ať už živě či ze záznamu. 

Edit: Záznam vysílání naleznete zde:

Reklama

Načítám