Hlavní obsah

TOP 10 pohřebáků pro nejstylovější odchod na onen svět

Foto: Archiv Garáž.cz

Jednou to přijde. Náš čas na tomto světě se naplní a my odejdeme do věčnosti. Tedy, my z Garáže spíše odjedeme. Jenže čím? Pojďte se podívat na desítku nejkrásnějších, nejvznešenějších strojů pro poslední cestu!

Článek

1. Maserati Quattroporte

Tohle krásné pohřební auto založené na námi oblíbené předchozí generaci Maserati Quattroporte vezlo na poslední cestu polského prezidenta Lecha Kaczynskiho, který zemřel tragicky po pádu letadla u ruského Smolensku.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. Cadillac Series 86

Milovníci amerických aut již moc dobře vědí, kdo dělá po dlouhá léta ty nejlepší pohřebáky. Samozřejmě Cadillac! Ostatně řekněte sami, pro svezení takovýmto ploutvičkovým krasavcem z roku 1958 by stálo za to zemřít, že? 

Foto: Archiv Garáž.cz

3. Rolls Royce Silver Spirit

Samozřejmě, na věčnost byste mohli odjet patřičně upraveným Phantomem, jenže proč byste to dělali, když se jako pohřebák dělal i tento fantastický Silver Spirit?

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Ferrari 365 GTB/4 Panther

Dobrý, tohle je pohřebák tak možná pro trpaslíčky, jenže podívejte se na něj? V tomhle by nás mohli na poslední cestě vozit klidně na sedadle spolujezdce a budeme nadšeni! Nádherný Shooting brake na základě Daytony!

Foto: Archiv Garáž.cz

5. Chevrolet Caprice AMS Performance

Tohle je ideální stroj, pokud to chcete mít rychle za sebou. Nejrychlejší pohřebák světa se jmenuje Chevrolet Caprice upravený od AMS Performance. Má 1300 koní, šestilitrový oturbený osmiválec a čtvrt míle zajede s pevným startem pod deset sekund!

Foto: Archiv Garáž.cz

6. Land Rover Defender

Svůj pohřební vůz si zaslouží také milovníci offroadů. Ti se tedy mohou vydat v rakvi na cestu v tomto Land Roveru Defender. A třeba s vámi řidič projede i nějaký ten brod či rozbahněný kopec.

Foto: Archiv Garáž.cz

7. Citroën DS 

Kombíky od Citroënu svou stavbou a hydropneumatickým odpružením k použití jako pohřební vůz přímo vybízejí. Kromě modelů XM a CX se však dělalo i pohřební DS, které vypadá jednoduše skvěle!

Foto: Archiv Garáž.cz

8. Volvo S80

Volvo má k pohřbům blízko. Ostatně mnozí lidé jejích kombíkům říkají pohřebáky a model P1800 má dokonce přezdívku sněhurčina rakev. Vy ale nemusíte být sněhurka, aby vás odvezli Volvem, stačí najít tu správnou pohřební službu.

Foto: Archiv Garáž.cz

9. Toyota Century Royal Imperial Hearse

U nás je Toyota považována za výrobce dostupných spolehlivých aut a dobrých offroadů, v Japonsku má však trochu jiný punc, a to i díky vrcholnému modelu Century, který je symbolem luxusu a aristokracie. Jo a má dvanáctiválec! V Japonsku tedy na věčnost jedině takhle.

Foto: Archiv Garáž.cz

10. Mercedes Benz 600 Pullman

Co by to byl za výběr pohřebáků bez tradičního evropského zástupce, Mercedesu. Nemusíte však svou poslední jízdu podniknout v naftovém éčku či Vianu. K dispozici je i majestátní Mamut či tato nádherná šestistovka Pullman!

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám