Hlavní obsah

Jak jezdí Škoda Favorit MTX Roadster za téměř milion korun?

 

Mít v devadesátých letech Škodovku bez střechy nebylo tak složité. Stačilo obětovat dvojnásobnou cenu běžného Favorita a s větrem ve vlasech jste se mohli prohánět v MTX Roadster. Dvoudvéřový a dvoumístný sporťák vznikl v sérii 150 kusů a jeden z nich jsme řídili.

Článek

Téměř po roce jsme zpět s druhou sérií unikátního českého automobilového pořadu Garáž, který můžete sledovat na youtube. Máme nové studio, nové nápady a opět vám přineseme mix starších, legendárních i zbrusu nových automobilů, přičemž se zaměříme rovněž na vozy typické pro Česko, které mnozí z nás známe z dětství a mládí. Ale jako vždy si z toho musíme udělat i srandu, protože bez smíchu a nadsázky by byl život smutný.

Tak pojďme na to! V ukázkách na facebooku Garáž.cz jste již mohli vidět, o jaká auta v prvním díle půjde. Uvidíte kupříkladu zrezlý rodinný klenot rodiny Rejlků, stejně jako několik unikátních variant Favoritu, včetně těch nechutně drahých. Škoda Favorit totiž znamenala pro Československé motoristy převrat, takže jsme se na ni po třiceti letech zaměřili více.

Podobně jako se po revoluci vzchopila Škodovka, velmi se nyní daří rovněž rumunské Dacii. Aktuálně přišel na trh doposud vůbec nejmodernější model, který je však stále velmi cenově dostupný, ačkoliv nabízí zajímavý mix schopností. Jedná se o nejlevnější čtyřkolkové SUV na trhu. Jenže jaký je druhý extrém - jak vypadá jedno z nejdražších SUV? To se v našem pořadu dozvíte také.

Vše však začne splněný sen Jakuba Rejlka, pěkně ostrá jízda s extrémně úspěšným rallyovým autem. Slavná Lancia Delta Integrale, zde ve verzi Evoluzione, nám ukáže, že i po čtvrt století stále válí jako za mlada a dokáže řidiče odměnit.

Pokud se vám tedy náš pořad, jehož druhá série vznikla díky podpoře fanoušků a firem na Startovači, líbí, nezapomeňte jej sdílet a šířit dále. Užijte si tedy svou chvilku klidu a vychutnejte si Garáž, protože auta nás baví!

První série

V roce 2017 vzniknul internetový pořad v televizní kvalitě Garáž, který volně navazuje na stejně nazvanou česko-slovenskou sérii z dřívějších dob. Tři moderátoři do něj promítají své nadšení pro auta a pořádnou jízdu. Sérii deseti dílů a jednoho speciálu můžete stále vidět na youtube Garáž.cz

Reklama

Načítám