Hlavní obsah

Opel Insignia GSI - Legendární jméno se vrací na scénu

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel v loňském roce představil novou generaci modelu Insignia Sport Grand Sport a Sports Tourer a sklízí s ní slušný úspěch. Auto se povedlo, je větší, designově zajímavější a po všech stránkách lepší. Teď přichází ve vrcholné verzi GSI!

Článek

Označení GSI bylo dlouhá léta vyhrazeno pro sportovní modely značky Opel a vlastně se této německé automobilce staralo o dobrou image. Všichni asi vzpomínáme na Kadett GSI nebo Astru GSI s atmosférickým dvoulitrem. Obě auta byla skvělými hothatchi, ale pak se označení vystřídalo a GSI nahradilo OPC v překladu Opel Performance Center. Jenže teď se po šesti letech vrací na scénu a rovnou s vlajkovou lodí Insignia. Opel však netroškaří a nabízí model GSI v obou karosářských variantách, ale také s dvojicí motorů.

Na prvních zahraničních jízdách jsme vyzkoušeli obě varianty a musíme říct, že verze GSI je ukázkou toho, že automobilka Opel opět nabírá síly. Tentokrát nejde o extrémní sportovní vůz, ale Insignia GSI vlastně navazuje na začátky, kdy toto označení bylo použito. Je někde napomezí lepší výbavy a vyladěnějšího auta především z pohledu podvozku. Ale je toho mnohem více, co nová Insignia GSI nabízí a vy se můžete na naše dojmy podívat v přiloženém videu, které jsme pro vás připravili.

Reklama

Načítám