Hlavní obsah

Seriál o pneumatikách - Pneumatika plná informací - díl II.

 

Na začátku dubna jsme se pustili do dlouhobého testování letních pneumatik a zároveň s tím připravili takový malý seriál o pneumatikách. Tentokrát se necháme zkontrolovat technikem a povíme, co znamenají informace, uvedené na boku pneumatiky.

Článek

Na začátku jsme náš seriál o pneumatikách odstartovali přezutím na letní pneumatiky, kdy jsme na náš redakční Citroen DS4 obuli pneumatiky Continental PremiumContact 6. Nechali jsme udělat geometrii a zkontrolovat tlumiče, ale od té doby jsme najeli téměř 5000 km, a tak nadešel čas, aby nás přijel zkontrolovat technik společnosti Continental Barum.

S ním jsme se zároveň podívali na bok nové pneumatiky, abychom si vysvětlili, co znamenají jednotlivé informace, které jsou na ni uvedeny. Všichni samozřejmě známe číselný údaj, který nás informuje o velikosti pneumatiky, ale důležitých informací je tam podstatně více. Vlastně je na pneumatice vše, co potřebujete vědět když se rozhodujete o koupi nové gumy na vaše auto. Naučit se číst v těchto informacích je proto velmi praktickou dovedností.

Reklama

Načítám