Hlavní obsah

Je na autodráze rychlejší Favorit, nebo Trabant?

 

V polovině června se uskutečnila největší automobilová akce v Čechách, ale také jeden velmi důležitý závod socialistických aut. Na závodní autodráhu jsme proti sobě postavili Trabant a Škodu Favorit.

Článek

Motoristická slavnost Legendy je takovým malým českým Goodwoodem. V obrovském parku psychiatrické nemocnice Bohnice se i letos sešlo nepřeberné množství krásných strojů. Od závodních speciálů, přes největší automobilové novinky až po skvostné veterány. Přehlídku automobilů a motorek vždy doplňuje rychlostní zkouška, na které se prohánějí nejvýznamnější čeští závodníci.

V letošním roce jsme se na Legendy vypravili také my s celou redakcí a pořádným stánkem, který jsme vyšperkovali samými automobilovými legendami. Mohli jste u nás vidět originální Škodu Felicii Kit Car, Škodu Favorit Pick Up Freestyle nebo třeba také Nissan Silvia S15 či obojživelníka, se kterými jsme v průběhu loňského roku natáčeli. Asi úplně největší atrakcí byla historická autodráha, na které se proháněla čtveřice různě barevných Favoritů.

V neděli jsme ale jednu dráhu uvolnili, abychom přijali výzvu od Krtek racing teamu a poměřili síly s plastovým německým trsátkem - Trabantem. Na výsledek tohoto dramatického závodu se můžete podívat sami v přiloženém videu. Bylo to vcelku jednoznačné.

Televizní pořad Garáž!

Podívejte se na nový televizní pořad, který jsme pro vás vytvořili. V druhém díle uvidíte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3. To vše ZDE!

Reklama

Načítám