Hlavní obsah

Terénní Mercedes za 18 miliónů, z 99 budou v ČR rovnou čtyři

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní Legendách poutal největší pozornost stánek automobilky Mercedes-Benz, která přivezla celkem 33 aut, z toho 20 bylo sportovních verzí AMG. Celkově tu na jednom místě bylo 9899 koní. Nechyběla rudá svině a géčkový Landaulet.

Článek

Na letošních Legendách jsme měli jedinečnou možnost dostat se k dvojici unikátních vozů, které měl na svém stánku Mercedes. Jedním z nich byla rudá svině, v překladu závodní Mercedes-Benz 300 SEL 6,8 AMG, který se stal přes noc slavným a navíc odstartoval historii společnosti AMG. Rudá svině se však nedochovala v originálu, protože jediný kousek při testováním leteckých pneumatik prostě "umřel". Na světě jsou pouze tři nebo čtyři špičkové repliky a na Legendách byla jedna z nich. Nám se do ruky dostaly klíčky a měli jsme možnost si tuhle Rudou Svini nastartovat. 

Druhým speciálem byl pravověrný offroad, Mercedes-Benz třídy G. Kromě sportovního provedení AMG tu byla jedna opravdová exkluzivitka. Speciál s názvem G 650 S Landaulet, kterého se vyrobí pouze 99 kusů a jde o terénní géčko se stahovací střechou a interiérem z luxusního sedanu třídy S. V Čechách se objeví hned čtyři kusy a cena jednoho je 18 000 000 Kč! 

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám