Hlavní obsah

Umí Kodiaq zaparkovat sám a jak jede se základní motorizací?

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jsme měli nejvýkonnější benzínový i turbodieselový motor, ale jak si s velkým Kodiaqem poradí malý základ 1,4 TSI? A umí Kodiaq sám parkovat? To a další věci jsme zjišťovali v pokračování našeho dlouhodobého testu.

Článek

Nejvyšší motorizace a bohaté výbavy jsou u Kodiaqu sice pěkné a příjmené, ale cenově se dostávají na hranici premiových značek a často jsou z říše nedostupných pro normální lidi. I proto jste si často psali o test základní motorizace 1,4 TSI. Konečně nám přistála v garáži a my jsme se na ni mohli pořádně podívat.

Největší obavou byl výkon vůči velikosti auta. Přeci jen se Škoda Kodiaq považuje za větší a těžší SUV i přesto, že údaje o hmotnosti jsou na vynikající úrovni. Motor nás tedy nezklamal, naopak byl příjemným překvapením. Naopak se projevila nižší hmotnost, respektive menší zatížení tlumičů a z toho plynoucí mírné poskakování na nerovnostech. Trošku nás mrzí, že jsme nedostali Kodiaq i se základní výbavou, abychom mohli vidět, jak vypadá úplně nejlevnější verze.

Foto: Archiv Garáž.cz

Každopádně i tak pořád nejsme u konce a chystáme pro vás minimálně ještě jedno pokračování dlouhodobého testu a v plánu máme také porovnání Kodiaqu a Superbu kombi. Chceme zjistit, jestli se dnes vyplatí přidat do nákupního košíku SUV nebo se držet zavedených kategorií.

Reklama

Načítám