Hlavní obsah

Video: Prozkoumali jsme nový Lexus LC 500 a LS 500!

 

První letošní živé vysílání, jehož záznam vám právě nyní přinášíme, jsme uskutečnili z nového showroomu značky Lexus v Praze, kde se v předpremiéře představily luxusní novinky, vrcholný sedan LS a kupé LC.

Článek

Minulý rok jsme vás zásobovali celou řadou zajímavých živých vysílání, při kterých jste se mohli interaktivně ptát, co vás o představovaných autech zajímá. Letos jsme se k tomuto formátu opět vrátili, a to s převratnými novinkami Lexusu. Jedná se o novou generaci vlajkové lodi, luxusního sedanu LS, k němůž se přidalo i nesmírně zajímavé kupé LC.

Sedan LS má pod kapotou dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 3,5 litrů u verze 500, zatímco varianta 500h má atmosférickou variantu jednotky s elektromotorem. Novinkou u přeplňované verze je desetistupňový automat. Kupé LC však sází výhradně na atmosférické jednotky, konkrétně na pětilitrový osmiválec o výkonu 477 koní, který již známe z modelu GS F. Jen automat je zde opět desetistupňový. Zato hybridní varianta 500h dostala unikátní kombinaci čtyřstupňového automatu a převodovky e-cvt, přičemž dohromady to dělá rovněž 10 stupňů.

Oba vozy pak spojuje extravagance, výrazný design, unikátní technická řešení a hlavně komfort. Na mušku si Lexus vzal stroje jako je Mercedes třídy S/S coupé či Maserati.

Reklama

Načítám