Hlavní obsah

Nejdražší, nejrychlejší a nejkrásnější auta světa pohromadě

 

Je to přesně měsíc, co jsme brouzdali po výstavních halách ženevského autosalonu. Připravili jsme pro vás ještě jedno bonusové ohlédnutí, které je plné těch nejrychlejších supersportovních aut na světě.

Článek

Před měsícem jsme touto dobou zásobovali náš web a Youtube kanál aktuálními novinkami z ženevského autosalonu. Na jejich přehled se můžeme podívat zde. Zdaleka jsme nestihli všechno, ale ještě těsně před odjezdem ze Švýcarska jsme s kamerou oběhli ty nejvzácnější exponáty. Auta, která často stojí přes milion eur a vyrábějí se jen v limitovaných sériích. Supersportovních speciálů bylo na letošním ročníku možná ještě víc než obvykle. Rozhodně tedy je na co se dívat.

Italský Pagani představil unikátní model Huayra Roadster, jehož cenovka přesahuje šedesát milionů korun. Lamborghini vystavovalo vyzývavě oranžový Huracan Performante, který dokázal zajet až skoro nereálně rychlý čas na německém Nurburgringu. Švédský Koenigsegg na svém stánku poutal zejména individuálně naspecifikovaným modelem Agera RS Gryphon. V této jedinečné kombinaci zlata a karbonu si jej nechal vyrobit americký podnikatel Manny Khoshbin. Zastavili jsme se také u Ferrari, Bentley, McLarenu nebo Aston Martina. 

Reklama

Načítám