Hlavní obsah

Ženeva živě: Ruf CTR 2018

 

V něco takového jsme ani nedoufali, ale ono se to opravdu stalo. Ruf postavil moderní reinkarnaci svého CTR Yellowbird, nejrychlejšího auta své doby a hlavně hlavního aktéra neskutečného videa z Nordschleife, které se jmenuje Faszination Plus.

Článek

Tohle auto jsme jednoduše nemohli nenatočit. Ruf CTR Yellowbird nás budil ze sna od doby, co se v něm konstantně zabíjel Stefan Roser, testovací jezdec značky, na legendární Severní smyčce Nürburgringu. Ostatně tohle video asi všichni dobře znáte, patří k tomu nejlepšímu, co můžete o autech vidět. V roce 1987 byl Ruf CTR nejrychlejším autem světa a rozhodně nešlo jen o vytuněné Porsche, ostatně Ruf má status automobilky. Byla to bestie a my jsme rádi, že po 30 letech zde můžeme přivítat moderní reinkarnaci tohoto vozu!

Na první pohled vypadá nové CTR v podstatě stejně, jako to předchozí. Jen světla dávají tušit, že na tomhle autě je i něco moderního. A ono je kromě tvaru moderní úplně všechno - vůbec totiž nejde o Porsche, ale o stroj stojícím na karbonovém monokoku. Motor je opět přeplňovaný šestiválec boxer, ovšem tentokrát s výkonem přes 700 koní! To vše v 1200 kg vážícím stroji. Jo, to chceme! Jenže na to nemáme, protože se mluví o ceně neskutečných 24 milionů korun.

Reklama

Načítám