Hlavní obsah

Srovnávací Škoda Octavia Combi vs. Opel Astra Sports Tourer

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Dnešní srovnávací videotest má v hlavní roli dva praktické dostupné rodinné kombíky - Auto roku Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTI BiTurbo a miláčka českých rodin, Škodu Octavia 2.0 TDI. Který z těchto vozů tedy nabízí více?

Článek

Škoda Octavia má svou pozici na českém trhu pevně podchycenou, přesto se nyní objevil vůz, který může ukrojit výrazný kus z jejích prodejů. Nový Opel Astra Sports Tourer boduje líbivým vzhledem, bohatou výbavou i příjemnější cenou. Dokáže tomu Škoda Octavia Combi konkurovat? To jsme zjišťovali ve srovnávacím videotestu, kde se proti sobě postavila Astra Sports Tourer s dvakrát přeplňovanou naftovou šestnáctistovkou o výkonu 160 koní a Octavia Combi 2.0 TDI se 150 koňmi, přičemž oba vozy byly téměř plně vybavené.

Oba vozy prošly kromě videotestu rovněž naším měřením. Pružné zrychlení z 60 na 100 km/h na třetí rychlostní stupeň zvládla Octavia za 4,32 sekundy, zatímco Astra na to potřebovala pouze 3,95 s, což odpovídá vyššímu výkonu a kratším převodům německého vozu. Opel se pak ukázal o chlup tišší, ačkoliv vibrace a otřesy vozu na nerovnostech i od motoru byly na stejné úrovni. Na našem testovacím okruhu pak Astra spotřebovala 4,7 litrů na sto kilometrů, zatímco Octavia jela za 5,2 l. Budou tyto objektivně měřené hodnoty stačit na vítězství Opelu i ve videotestu? To se dozvíte, když si jej pustíte!

Reklama