Hlavní obsah

GAZ 46 - Obojživelník, který nemá problém s ničím. Kromě STK

 

Otestovali jsme prototyp ruského obojživelného auta v těžkém terénu a na Vltavě mezi šlapadly s japonskými turisty. První díl našeho nového seriálu o pokladech ukrytých ve Vašich garážích.

Článek

Již když jsme vám děkovali za 10.000 odběratelů na youtube kanálu Garáž.cz, slibovali jsme kromě běžných redakčních testů nových aut a dokumentů i dva seriály zaměřené na starší zajímavé vozy. Pokud si to chcete připomenout, podívejte se na video níže. Jeden bude o sportovních youngtimerech, kde uvidíte krásná auta převážně z devadesátých let, my ale začínáme tím druhým, který jsme nazvali Vaše garáž.

První díl je věnován opravdu pozoruhodnému stroji, který je jak terénním automobilem, tak lodí. Jedná se o ruský obojživelný GAZ 46 a dříve narození jej mohou znát třeba z vojny, protože tato auta používala i československá armáda. Rusové jej vytvořili tak, že vzali americký Ford GPA a podle něj GAZ 46 postavili. Obojživelník stojí na základě legendárního GAZu 69. Vozidlo z padesátých let o hmotnosti 1980 kg bylo poháněno zážehovým čtyřválcem o objemu 2,1 litru a vzniklo pouze 654 kusů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Toužíte vědět, jak se s takovýmto vozem vlastně žije a co všechno umí? My jsme vyzpovídali majitele a ten nám vše ukázal, a to nejen v terénu, ale i na Vltavě! Pohodlně se tedy usaďte a vychutnejte si první video seriálu Vaše garáž v hlavní roli s Jakubem Urbanem.

Reklama

Načítám