Hlavní obsah

Zoufale nepovedená replika Ferrari Enzo

Foto: Car Bros

Má to být replika ikonického Ferrari Enzo, ale připomene vám ho jen čumákem a hlavními světly

Kdyby se tento automob… No dobře, tato věc, neobjevila v jedné epizodě Garáže Jaye Lena, neodvážili bychom se o ní v rámci zachování duševního zdraví nás všech vůbec napsat. Ale tato replika Enza je natolik bizarní záležitostí, že je možná dobré vědět, čeho všeho jsou lidé schopni.

Článek

Ferrari Enzo se aktuálně prodává za 2 miliony eur. Ikonický supersport s atmosférickým dvanáctiválcem s výkonem 660 koní, na jehož vývoji se mimo jiné podílel i Michael Schumacher a které vzdává svým jménem hold samotnému zakladateli značky Ferrari. Málokoho by napadlo, že je řeč o devatenáct let (!) starém autě, zvlášť když si vzpomenete, že Enzo zrychlí na stovku za 3,5 vteřiny a jede 355 km/h…

Ano, už je to skoro celá věčnost. A většina vozů odpočívá ve vyhřívaných garážích hrdých majitelů, občas se nějaké objeví na prodej, ale v celé Evropě to jsou aktuálně jen čtyři vozy. No a teď si můžete koupit i tuhle šílenost…

Všechno to je postavené na podvozku Pontiacu Fiero, který se stal rovněž dárcem 140koňového šestiválce o objemu 2,8 l. Možná si vzpomínáte, že spousta těchto aut padla za oběť podobným pochybným přestavbám, nejčastěji šlo o „repliky“ Ferrari F40.

O tom, jak celá ta věc vypadá, si můžete udělat obrázek ve fotogalerii, ale za nás je to jeden velký palec dolů. Pontiac Fiero se nám sám o sobě přitom líbí, i když jeho jízdní vlastnosti jsou poplatné době i zemi, ve které se narodil.

Jak je ale patrné z videa, tak majitel se celé téhle věci potřebuje zbavit nejen z estetických a morálních důvodů. Automobil totiž neprošel emisními testy v domovské Kalifornii, a nemůže tak na silnici. Navíc má podle všeho pěkně rozhašenou elektroniku, protože mu nesvítí dálková světla ani blinkry, nefungují ani zadní lampy. Kufr pak nejde zavřít a jednotlivé díly karoserie úplně nelícují…

Vsadíme se, že jste teď zírali s otevřenou pusou a omlouváme se vám za ztracených pár minut života. Ale uznejte sami, že vidět třeba ten interiér, ty maličké brzdy, nebo zadní „raketové“ lampy, že to byl zážitek.

Majitel sice zmiňuje, že v posledních letech byly provedeny nějaké ty servisní práce, zmiňuje třeba výměnu všech kapalin, ale tohle auto by podle nás bylo drahé i zadarmo. Práce je na tom ještě jak na kostele, a přitom to bude pořád bastl. Na druhou stranu jako auto na maškarní by to mohlo být fajn!

Aktuálně je prý nejvyšší nabídka na 3 300 USD, což je necelých 80 tisíc Kč. Místo toho, abyste v komentářích hodnotili úroveň téhle pochybné stavby, raději přidejte názor, co za 80 tisíc koupit smysluplného.

Reklama

Související témata:
Šmejd
Načítám